Praktik i globalt arbete, 30 hp

Internship in Global Studies of Culture and Society, 30 credits

703G21

Huvudområde

Globala studier av kultur och samhälle

Utbildningsnivå

Grundnivå

Kurstyp

Programkurs

Examinator

Johanna Dahlin

Kursansvarig

Martin Fredriksson

Kontaktinformation

Jennie Wallin, Studievägledare

Martin Fredriksson, Kursansvarig

Ulrika Sund, Administratör

VOF = Valbar / Obligatorisk / Frivillig
Kursen ges för Termin Veckor Språk Ort/Campus VOF
F7KGS Kandidatprogrammet i Globala studier 5 (HT 2023) 202334-202403 Svenska Norrköping V

Huvudområde

Globala studier av kultur och samhälle

Utbildningsnivå

Grundnivå

Fördjupningsnivå

G2F

Kursen ges för

  • Kandidatprogrammet i Globala studier

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet på grundnivå
samt
37,5 hp godkända kurser i programmets huvudområde, varav kurserna Introduktionskurs till Globala studier av kultur och samhälle, 7,5 hp och Historiska perspektiv på globalitet, 15 hp

Lärandemål

Efter avslutad kurs ska den studerande kunna:

  • genomföra avancerade arbetsuppgifter på en arbetsplats inom området globala studier på ett självständigt sätt
  • identifiera och tillämpa ämnesspecifik kunskap inom området globala studier i utförandet av kvalificerade arbetsuppgifter
  • identifiera och diskutera krav, möjligheter och utmaningar i arbetet inom globala studier i olika organisationer
  • kritiskt reflektera över hur teorier och metoder inom globala studier av kultur och samhälle omsätts i praktiskt arbete
  • planera och genomföra arbetsuppgifter på ett självständigt sätt inom givna tidsramar

Kursinnehåll

Kursen omfattar en längre praktik vid en organisation, eller verksamhet av relevans för ämnesområdet globala studier av kultur och samhälle, samt inledande och avslutande teoretisk, lärarledd undervisning. Lämpliga praktikplatser kan bland annat innefatta, organisationer, företag och myndigheter verksamma inom internationella relationer, internationellt bistånd och internationell kulturförvaltning och -förmedling, samt andra verksamheter som arbetar med globala och interkulturella frågor. I kursen förvärvas omfattande erfarenheter av kvalificerat yrkesarbete som bidrar till att tillämpa och fördjupa de teoretiska kunskaper som förmedlats. I kursen ingår att kritiskt reflektera kring praktiskt arbete och analysera och bedöma problem och möjligheter inom organisationen eller verksamheten mot bakgrund av relevant teori. Särskild vikt läggs vid att planera och genomföra arbetsuppgifter på ett självständigt sätt inom givna tidsramar. I kursen behandlas även relevanta färdigheter och verktyg för att hantera krav och utmaningar på en arbetsplats samt förmåga att reflektera över egna styrkor och begränsningar. 

Den studerande ska själv hitta en relevant praktikplats. Praktikplatsen ska godkännas av kursansvarig. Praktiken kan genomföras i Sverige eller utomlands.

Undervisnings- och arbetsformer

Undervisningen består av praktik, seminarier och handledning. Utöver detta ska den studerande utöva självstudier. 

Examination

Kursen examineras genom:

  • aktivt deltagande i seminarier, betygsskala: UG
  • intyg om fullgjort praktik, betygsskala: UG
  • individuell skriftlig reflektion, betygsskala: UV

För Godkänt slutbetyg krävs Godkänt på samtliga moment. För Väl godkänt krävs dessutom Väl godkänt på den individuella skriftliga reflektionen.

Detaljerad information återfinns i studieanvisningen.
 

Om det finns särskilda skäl, och om det med hänsyn till det obligatoriska momentets karaktär är möjligt, får examinator besluta att ersätta det obligatoriska momentet med en annan likvärdig uppgift. 

Om LiU: s koordinator för studenter med funktionsnedsättning har beviljat en student rätt till anpassad examination vid salstentamen har studenten rätt till det.

Om koordinatorn har gett studenten en rekommendation om anpassad examination eller alternativ examinationsform, får examinator besluta om detta om examinator bedömer det möjligt utifrån kursens mål.

Examinator får också besluta om anpassad examination eller alternativ examinationsform om examinator bedömer att det finns synnerliga skäl och examinator bedömer det möjligt utifrån kursens mål.

Studerande, vars examination underkänts två gånger på kursen eller del av kursen, har rätt att begära en annan examinator vid förnyat examinationstillfälle.

Den som godkänts i prov får ej delta i förnyat prov för högre betyg.

Betygsskala

Tregradig skala, U, G, VG

Övrig information

Planering och genomförande av kurs ska utgå från kursplanens formuleringar. Den kursvärdering som ska ingå i varje kurs ska därför behandla frågan om hur kursen överensstämmer med kursplanen.

Kursen bedrivs på ett sådant sätt att likvärdiga villkor råder med avseende på kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Om det föreligger synnerliga skäl får rektor i särskilt beslut ange förutsättningarna för, och delegera rätten att besluta om, tillfälliga avsteg från denna kursplan. 

Institution

Institutionen för kultur och samhälle
Kod Benämning Omfattning Betygsskala
OBL1 Obligatoriska seminarier 2 hp U, G
EXA1 Examination 20 hp U, G
UPG1 Skriftlig redovisning 8 hp U, G, VG
Det finns ingen kurslitteratur tillgänglig på studieinfo för den här kursen.

Denna flik innehåller det material som är publikt i Lisam. Den information som publiceras här är inte juridiskt bindande, sådant material hittar du under övriga flikar på denna sida.

Det finns inga filer att visa.