Master’s Thesis in Child Studies (two year), 15 hp

Master’s Thesis in Child Studies (two year), 15 credits

736A38

Huvudområde

Barn

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Kurstyp

Fristående- och programkurs

Examinator

Mats Andrén

Kursansvarig

Mats Andrén

Studierektor eller motsvarande

Mats Andrén
VOF = Valbar / Obligatorisk / Frivillig
Kursen ges för Termin Veckor Språk Ort/Campus VOF
F7MCH Master´s Programme in Child Studies 4 (VT 2018) 201814-201823 Engelska Linköping, Valla O

Huvudområde

Barn

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Fördjupningsnivå

A1X

Kursen ges för

  • Master´s Programme in Child Studies

Förkunskapskrav

Kandidatexamen inom humaniora, beteende- eller samhällsvetenskap med huvudområde (motsvarande) i ett ämne relevant för programmet. Exempel på huvudområden som är relevanta är antropologi, historia, kommunikationsstudier, medievetenskap, pedagogik, psykologi, socialt arbete, sociologi, språkstudier, statsvetenskap. 

För att bli antagen till kursen skall den studerande ha klarat minst 75 högskolepoäng på Masterprogrammet i Barn- och barndomsstudier (Master’s programme in Child studies, F7MCH), varav 15 poäng skall utgöra magisteruppsatsen på termin 2.

Dokumenterad kunskap i engelska motsvarande Engelska B/Engelska 6, eller styrkta engelskkunskaper genom ett internationellt erkänt test, exempelvis TOEFL (lägsta resultat: papperstest 575 +,TWE-poäng 4.5, och internetbaserat 90), eller IELTS (lägsta resultat: medelpoäng 6.5 och inget delresultat under 5.5), eller motsvarande..

 

Lärandemål

Efter avslutad kurs ska den studerande på avancerad nivå kunna:

  • självständigt identifiera och formulera ett välargumenterat för barn- och barndomsforskning relevant forskningsproblem;
  • systematiskt samt kritiskt beskriva och integrera relevant teoretiskt och empiriskt kunskap; 
  • samla in och systematiskt analysera empiriskt material samt värdera resultatet; 
  • självständigt, med ett vetenskapligt språk rapportera en forskningsstudie inom en utsatt tidsram; 
  • använda och diskutera etiska principer i den egna forskningsstudien;
  • beskriva, argumentera för och kritiskt granska en forskningsstudie (epistemologiska perspektiv, forskningsdesign och slutsatser) 
  • med ett vetenskapligt språk redovisa en forskningsstudie skriftligt och muntligt.

Kursinnehåll

Under kursen skriver den studerande en uppsats som djupgående behandlar ett självständigt formulerat problem inom barn- och barndomsforskning. Under handledning genomför den studerande forskning som presenteras i uppsatsen. Val av ämnesområde, epistemologiskt perspektiv, litteratur och metod diskuteras i dialog med handledaren. Uppsatsen skall presenteras och försvaras vid ett seminarium. Såväl arbetsprocessen som resultatet - uppsatsen - skall karaktäriseras av hög grad av insikter i teori, epistemologi och metod. Den studerande lär sig också under kursen att vara kritisk granskare av andra studenters uppsatser. 

Undervisnings- och arbetsformer

Undervisningen består av självständigt individuellt arbete samt aktivt deltagande i seminarier online och på campus. Vidare ingår individuell handledning online. Förutom schemalagd tid förväntas de studerande arbeta med självstudier.

Den studerande måste ha tillgång till e-post och Internet. Kursen presenteras i olika multimedia-format. För att säkerställa ett positivt online-lärande och för att aktivt kunna delta i utbildning och kommunicera med medstudenter och lärare är det viktigt att den studerande har tillgång till rätt hårdvara och mjukvara. Information om kraven på den tekniska utrustningen återfinns i studiehandledningen.

Undervisningsspråk: Engelska

 

Examination

Det självständiga arbetet presenteras och försvaras vid ett seminarium på campus. Den studerande ska även opponera på annat arbete samt aktivt delta vid minst ett ytterligare uppsatsseminarium. Mer detaljerad information om examinationen återfinns i studiehandledningen.

Betygsskala

ECTS, EC

Övrig information

Planering och genomförande av kurs skall utgå från kursplanens formuleringar. Den kursvärdering som skall ingå i varje kurs skall därför behandla frågan om hur kursen överensstämmer med kursplanen. Kursen bedrivs på ett sådant sätt att både mäns och kvinnors erfarenhet och kunskaper synliggörs och utvecklas.

Institution

Institutionen för Tema
Kod Benämning Omfattning Betygsskala
OPP1 Opponent 3 hp U, G
EXAM Examination 12 hp EC
Det finns ingen kurslitteratur tillgänglig på studieinfo för den här kursen.

Denna flik innehåller det material som är publikt i Lisam. Den information som publiceras här är inte juridiskt bindande, sådant material hittar du under övriga flikar på denna sida.

Det finns inga filer att visa.