Kandidatuppsats i Pedagogik, 15 hp

Bachelor's Essay in Education, 15 credits

759G49

Huvudområde

Pedagogik

Utbildningsnivå

Grundnivå

Kurstyp

Fristående- och programkurs

Studierektor eller motsvarande

Peter Nilsson
VOF = Valbar / Obligatorisk / Frivillig
Kursen ges för Termin Veckor Språk Ort/Campus VOF
F7KHR Human Resources, kandidatprogram 6 (VT 2022) 202214-202223 Svenska Linköping, Valla V

Huvudområde

Pedagogik

Utbildningsnivå

Grundnivå

Fördjupningsnivå

G2E

Kursen ges för

  • Kandidatprogram i Human Resources

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet och att de särskilda behörighetsregler som gäller för programmet för Personal- och arbetsvetenskap är uppfyllda samt gällande tröskelregler enligt utbildningsplanen.

Lärandemål

Efter avslutad kurs ska den studerande kunna:

  • genomföra en empirisk och/eller teoretisk studie av ett problem inom området pedagogik
  • formulera, beskriva, analysera och diskutera valt problem i skrift på ett systematiskt sätt
  • muntligt diskutera och försvara ett vetenskapligt arbete
  • kritiskt granska, värdera och diskutera vetenskapliga arbeten.

Kursinnehåll

Inom kursen planeras, genomförs, analyseras och redovisas ett sammanhållet arbete inom Pedagogik. Arbetet utformas som en kandidatuppsats i pedagogik. Fokus i kursen läggs vid genomförande och författande av kandidatuppsatsen utifrån relevant teoribildning och tidigare forskning.

Undervisnings- och arbetsformer

Kandidatuppsatsen planeras och genomförs i normalfallet parvis tillsammans med annan kursdeltagare. Delar utav kursinnehållet introduceras via föresläsningar med det kan även förekomma seminarier. Handledning erbjuds under den termin som uppsatsarbetet pågår. Såväl granskning som framläggning av uppsatser sker i planerad seminarieverksamhet.

Examination

Studenten examineras skriftligt och muntligt. Examinationen sker i slutet av kursen. En mer detaljerad information finns i separata kursanvisningar.

Om det finns särskilda skäl, och om det med hänsyn till det obligatoriska momentets karaktär är möjligt, får examinator besluta att ersätta det obligatoriska momentet med en annan likvärdig uppgift. 

Om LiU: s koordinator för studenter med funktionsnedsättning har beviljat en student rätt till anpassad examination vid salstentamen har studenten rätt till det.

Om koordinatorn har gett studenten en rekommendation om anpassad examination eller alternativ examinationsform, får examinator besluta om detta om examinator bedömer det möjligt utifrån kursens mål.

Examinator får också besluta om anpassad examination eller alternativ examinationsform om examinator bedömer att det finns synnerliga skäl och examinator bedömer det möjligt utifrån kursens mål.

Studerande, vars examination underkänts två gånger på kursen eller del av kursen, har rätt att begära en annan examinator vid förnyat examinationstillfälle.

Den som godkänts i prov får ej delta i förnyat prov för högre betyg.

Betygsskala

Tregradig skala, U, G, VG

Övrig information

Planering och genomförande av kurs ska utgå från kursplanens formuleringar. Den kursvärdering som ska ingå i varje kurs ska därför behandla frågan om hur kursen överensstämmer med kursplanen.

Kursen bedrivs på ett sådant sätt att både mäns och kvinnors erfarenhet och kunskaper synliggörs och utvecklas.

Om det föreligger synnerliga skäl får rektor i särskilt beslut ange förutsättningarna för, och delegera rätten att besluta om, tillfälliga avsteg från denna kursplan. 

Institution

Institutionen för beteendevetenskap och lärande
Kod Benämning Omfattning Betygsskala
UPPS Uppsats 15 hp U, G, VG
Det finns ingen kurslitteratur tillgänglig på studieinfo för den här kursen.

Denna flik innehåller det material som är publikt i Lisam. Den information som publiceras här är inte juridiskt bindande, sådant material hittar du under övriga flikar på denna sida.

Det finns inga filer att visa.