Examensarbete, 15.0 hp

Degree Project, 15.0 credits

8BKG65

Huvudområde

Medicinsk biologi

Utbildningsnivå

Grundnivå

Kurstyp

Programkurs

Examinator

Karin Öllinger

Kursansvarig

Karin Öllinger

Studierektor eller motsvarande

Jonas Wetterö
VOF = Valbar / Obligatorisk / Frivillig
Kursen ges för Termin Veckor Språk Ort/Campus VOF
MGMB1 Kandidatprogrammet i Medicinsk biologi 6 (VT 2020) 202014-202023 Svenska Linköping, US O

Huvudområde

Medicinsk biologi

Utbildningsnivå

Grundnivå

Fördjupningsnivå

G2E

Kursen ges för

  • Kandidatprogrammet i Medicinsk biologi

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt betyg på kurserna ¨Introduktion i Medicinsk biologi¨, ¨Från gen till funktion¨, ¨Mikrobiella patogener, kroppens immunförsvar och cellsignalering¨ och ¨Medicinsk systemfysiologi, cell- och vävnadshomeostas¨ samt godkänt betyg på basgruppsarbete i kurserna ¨Allmän sjukdomslära, utvecklingsbiologi och bioentreprenörskap¨ och ¨Organismvärlden och transgena system¨.

Lärandemål

Kunskap och förståelse
Efter avslutad kurs förväntas studenten kunna:

  • Formulera hypoteser och målsättningar.
     

Färdighet och förmåga
Efter avslutad kurs förväntas studenten kunna:

  • Planera och utföra vetenskapliga försök eller datainsamling.
  • Sammanställa ett självständigt arbete i form av en vetenskaplig uppsats samt muntligt presentera och försvara denna.
     

Värderingsförmåga och förhållningssätt
Efter avslutad kurs förväntas studenten kunna:

  • Bearbeta, tolka och kritiskt granska resultat.

Kursinnehåll

Kursen utgör andra delen av termin 6 på kandidatprogrammet i Medicinsk biologi. I kursen ska studenten under handledning genomföra ett självständigt arbete med en tydlig medicinsk (klinisk eller preklinisk) frågeställning. Det innebär en tillämpning av förvärvade teori- och metodkunskaper och ska ge färdigheter i att relatera den empiriska och teoretiska nivån till varandra. Arbetet innefattar planering, genomförande och presentation av uppgiften.

Kursen omfattar ämnesområdet:
Medicinsk vetenskapsmetodik

Undervisnings- och arbetsformer

Arbetsformer i denna kurs är självständigt arbete och seminarier.

Examination

Examinationen utgörs av att det självständiga arbetet redovisas skriftligt i form av en uppsats samt vid en muntlig presentation. Därutöver krävs opposition på annan students uppsats på grundnivå och närvaro vid ytterligare tre presentationer av examensarbeten.

 

Den muntliga delen är en resurskrävande examination och begränsad till fem gånger. Den skriftliga delen får genomföras ett obegränsat antal gånger, av de studenter som inte uppnått godkänt resultat.

 

Datum för omexamination meddelas normalt senast vid det ordinarie provtillfället, härvid gäller att omfattningen skall vara densamma som vid ordinarie examination.

 

Byte av examinator
Student som underkänts två gånger vid examination på kursen eller del av kursen har efter begäran rätt att få annan examinator vid förnyat examinationstillfälle, om inte särskilda skäl talar mot det.

 

Anmälan till examination/tentamen
Inför varje kurs anges hur anmälan till examination skall gå till.

Betygsskala

Tvågradig skala, äldre version, U, G

Kurslitteratur

Obligatorisk kurslitteratur finns ej.

Övrig information

Planering och genomförande av kursen skall utgå från kursplanens formuleringar. Den kursvärdering som skall ingå i varje kurs skall därför behandla frågan om hur kursen överensstämmer med kursplanen. Kursansvarig lärare sammanställer analys av kursvärdering och ger förslag till utveckling av kursen. Analys och förslag återkopplas till studenterna, programansvarig/studierektor och vid behov till utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå om det rör generell utveckling och förbättring.

 

Kursen bedrivs på sådant sätt att kunskaper om kön, könsidentitet/uttryck, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder uppmärksammas, synliggörs och kommuniceras i utbildningen.

 

Om kursen upphör att ges eller genomgår större förändring erbjuds normalt examination enligt denna kursplan, vid totalt tre tillfällen inom/ i anslutning till de två terminer som följer, varav ett i nära anslutning till det första examinationstillfället.

Institution

Medicinska fakulteten
Kod Benämning Omfattning Betygsskala
6RED Slutredovisning av examensarbete termin 6 7.5 hp U, G
6LAB Laborativa moment termin 6 7.5 hp U, G
Det finns ingen kurslitteratur tillgänglig på studieinfo för den här kursen.

Denna flik innehåller det material som är publikt i Lisam. Den information som publiceras här är inte juridiskt bindande, sådant material hittar du under övriga flikar på denna sida.

Det finns inga filer att visa.