Mat och kultur, hp
Food and culture, credits
HMATA2
Huvudområde
Inget huvudområdeUtbildningsnivå
GrundnivåKurstyp
Fristående- och programkursKursen ges för | Termin | Veckor | Språk | Ort/Campus | VOF | |
---|---|---|---|---|---|---|
Fristående kurs (Halvfart, Kvällstid) | VT 2007 | 200714-200723 | Svenska | Linköping |
Huvudområde
Inget huvudområdeUtbildningsnivå
GrundnivåLärandemål
Kursen har som syfte att belysa hur maten och ätandet gestaltats och gestaltas i olika konstarter och kulturella sammanhang, inklusive de populärkulturella. Den studerande skall därmed få inblick i det breda register av gestaltningar av mat och ätande som förekommit genom historien samt vad dessa kan säga oss om människans förhållande till sin föda samt matens kulturella betydelse.
Kursinnehåll
Kursen är strukturerad utifrån ett antal konstnärliga och kommersiella fält som alla på olika sätt förhållit sig till mat och ätande: Skönlitteratur, konst, film, teater, arkitektur, populärpress och reklam.Jag
Undervisnings- och arbetsformer
Kursen ges i form av föreläsningar, arbetsseminarier samt avslutande examination.
Examination
Obligatorisk närvaro vid seminarier. Kursen avslutas med skriftlig examination.
Betygsskala
Tregradig skala, U, G, VGÖvrig information
Planering och genomförande av kurs skall utgå från kursplanens formuleringar. Den kursvärdering som skall ingå i varje kurs skall därför behandla frågan om hur kursen överensstämmer med kursplanen. Kursen bedrivs på ett sådant sätt att både mäns och kvinnors erfarenhet och kunskaper synliggörs och utvecklas.Institution
Institutionen för TemaDet finns inga examinationsmoment att visa.
Denna flik innehåller det material som är publikt i Lisam. Den information som publiceras här är inte juridiskt bindande, sådant material hittar du under övriga flikar på denna sida.
Det finns inga filer att visa.