Mat och kultur, hp

Food and culture, credits

HMATA2

Kursen är nedlagd.

Huvudområde

Inget huvudområde

Utbildningsnivå

Grundnivå

Kurstyp

Fristående- och programkurs
VOF = Valbar / Obligatorisk / Frivillig
Kursen ges för Termin Veckor Språk Ort/Campus VOF
Fristående kurs (Halvfart, Kvällstid) VT 2007 200714-200723 Svenska Linköping

Huvudområde

Inget huvudområde

Utbildningsnivå

Grundnivå

Lärandemål

Kursen har som syfte att belysa hur maten och ätandet gestaltats och gestaltas i olika konstarter och kulturella sammanhang, inklusive de populärkulturella. Den studerande skall därmed få inblick i det breda register av gestaltningar av mat och ätande som förekommit genom historien samt vad dessa kan säga oss om människans förhållande till sin föda samt matens kulturella betydelse.

Kursinnehåll

Kursen är strukturerad utifrån ett antal konstnärliga och kommersiella fält som alla på olika sätt förhållit sig till mat och ätande: Skönlitteratur, konst, film, teater, arkitektur, populärpress och reklam.Jag

Undervisnings- och arbetsformer

Kursen ges i form av föreläsningar, arbetsseminarier samt avslutande examination.

Examination

Obligatorisk närvaro vid seminarier. Kursen avslutas med skriftlig examination.

Betygsskala

Tregradig skala, U, G, VG

Övrig information

Planering och genomförande av kurs skall utgå från kursplanens formuleringar. Den kursvärdering som skall ingå i varje kurs skall därför behandla frågan om hur kursen överensstämmer med kursplanen. Kursen bedrivs på ett sådant sätt att både mäns och kvinnors erfarenhet och kunskaper synliggörs och utvecklas.

Institution

Institutionen för Tema

Det finns inga examinationsmoment att visa.

Det finns ingen kurslitteratur tillgänglig på studieinfo för den här kursen.

Denna flik innehåller det material som är publikt i Lisam. Den information som publiceras här är inte juridiskt bindande, sådant material hittar du under övriga flikar på denna sida.

Det finns inga filer att visa.