Praktik, 7.5 hp

Internship, 7.5 credits

757A17

Huvudområde

Genusvetenskap

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Kurstyp

Fristående- och programkurs

Examinator

Stina Backman

Kursansvarig

Stina Backman

Studierektor eller motsvarande

Alma Persson
VOF = Valbar / Obligatorisk / Frivillig
Kursen ges för Termin Veckor Språk Ort/Campus VOF
F7MGE Gender Studies - Intersectionality and Change, Master´s Programme (Master) 3 (HT 2017) 201749-201803 Engelska Ortsoberoende V

Huvudområde

Genusvetenskap

Utbildningsnivå

Avancerad nivå

Fördjupningsnivå

A1X

Kursen ges för

  • Master´s Programme in Gender Studies - Intersectionality and Change

Lärandemål

Efter avslutad kurs ska den studerande på en avancerad nivå inom området Intersektionell genusvetenskap som förändringsarbete kunna
- självständigt identifiera, kritiskt bedöma och analysera problem och möjligheter till förändringsarbeten i en relevant organisation, offentlig eller privat arbetsplats/ företag;
- rapportera och kritiskt och reflexivt analysera och bedöma krav, problem och möjligheter relaterat till förändringsarbete på en relevant arbetsplats;
- kritiskt bedöma och reflektera över potentialer och begränsningar av sin egen kunskap och skicklighet när det gäller att rikta sig till specifika arbetssituationer på relevanta professionella sätt.

Kursinnehåll

Kursen behandlar:
- färdigheter, kompetens och verktyg för professionell hantering av krav på förändring av arbetsplatser
- problem och möjligheter vid förändringsarbeten, som inkluderar en kritiskt teoribaserad reflektion och en kontextualiserad analys;
- möjligheter och begränsningar till självkännedom i relation till specifika arbetssituationer

Undervisnings- och arbetsformer

Praktiken består av arbete på en relevant arbetsplats. Praktiken måste inkludera självständiga uppgifter som studenten förväntas utföra på ett kvalificerat och professionellt sätt. Praktikperioden förbereds tillsammans med en handledare.
Handledaren stöder studentens lärandeprocess under praktikperioden. Handledningen sker under den tid som studenten skriver sin praktikrapport, som måste inkludera en kritisk teoribaserad reflektion och en kontextualiserande analys av arbetsplatsen där praktiken ägt rum. Därutöver ska rapporten innehålla en självreflexiv analys av studentens egen upplevelse av de tilldelade uppgifterna och sin roll vid praktiken.
Studenterna måste själva skaffa relevanta praktikplatser, vilka ska godkännas av programansvarig. Praktiken kan göras i Sverige eller utomlands.

Examination

Praktikperioden examineras genom en skriftlig uppgift som lämnas in online och examineras vid ett online seminarium (internship seminar) där, examinator, handledaren och medstudenter är kritiska kamratgranskare. Examinator evaluerar den skrivna praktikrapporten i kombination med den muntliga presentationen vid praktik seminariet.
Detaljerad information om examinationen finns i programmets Keydokument.

Studerande som underkänts två gånger på kursen eller del av kursen har rätt att begära en annan examinator vid förnyat examinationstillfälle.

Den som godkänts i prov får ej delta i förnyat prov för högre betyg.

Betygsskala

ECTS, EC

Övrig information

Planering och genomförande av kurs skall utgå från kursplanens formuleringar. Den kursvärdering som skall ingå i varje kurs skall därför behandla frågan om hur kursen överensstämmer med kursplanen.

Kursen bedrivs på ett sådant sätt att både mäns och kvinnors erfarenhet och kunskaper synliggörs och utvecklas.

Institution

Institutionen för Tema

Det finns inga examinationsmoment att visa.

Det finns ingen kurslitteratur tillgänglig på studieinfo för den här kursen.

Denna flik innehåller det material som är publikt i Lisam. Den information som publiceras här är inte juridiskt bindande, sådant material hittar du under övriga flikar på denna sida.

Det finns inga filer att visa.